Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı akıllıca itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı panik dizi şeklindedir. Ciddi durumlarda kullanılacağı bağırsakin nispeten maslahatlevsel şekilde görev yapmalıdır.

Yangın merdiveni bapsı kullanımında dikkat edilmesi gereken öge bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem maslahatlevinin yitirilmemesi derunin hem de merdivenin yalnızca amacı dâhilin kullanılabilmesi yürekin bu unsura dikkat edilmelidir.

Özellikle duygun ve saygınlık materyallerin başüstüneğu odaların baplarının kesin yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin bir şekilde binayı terk etmelerini sağlamlar.

Bu nedenle yangın kaynaklı hayat kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu mevki yangın merdiveni imalatı muhtevain gereken özenin gösterilmesi gerektiğini demıtlamaktadır. 

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Hakikaten yangınlardan korunmak kucakin taban olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek muhtevain mutasavvertır.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya başlangıçine yardımcı olacaktır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve flama intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Açılıp - kapanma teamüllevinin problemsiz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında muayyen periyotlarla bu yer muayene edilmelidir. 

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa de uslu hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik amerikan bar yahut benzeri bir sistem bulunmalıdır.

Yangın bapları periyodik olarak arama edilmeli ve Yangın Kapısı bakımları tekdüze olarak dokumalmalıdır. Kapının kalıplı çhileışmasını bulmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil bileşenlerin durumu denetçi edilmeli ve icabında bakım gestaltlmalıdır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Kapısı Temel Açıklaması”

Leave a Reply

Gravatar